Sucuri “Nu din concentrat” (NFC) vs. sucuri din concentrat?

Ce este “Nu din concentrat” și cum obținem o astfel de băutură?

Sucuri “Nu din concentrat”? Da! Deși pur întâmplător trendurile ne conduc spre tot ceea ce înseamnă organic, raw, true, în materie de sucuri niciodată nu ne-am fi putut aștepta la ceva mai bun de atât! Un stil de viață sănătos este rezultatul alegerilor inteligente pe care le facem în fiecare zi și în care alimentația echilibrată și variată este aliatul curajos al funcționării armonioase a organismului. Sucurile “Nu din concentrat” sunt cea mai bună alegere pentru cei care îsi prioritizează sănătatea. Dacă în urmă cu câțiva ani, asociam sucurile cu ceva nociv, plin de E-uri, astăzi ne putem bucura de sănătate curată. Când vine vorba de sucurile “Nu din concentrat”, producătorii de sucuri organice folosesc procesare mecanică și presiune pentru a face sucuri făcute direct din fructe și legume proaspete. Aceste băuturi sunt 100% naturale din fructe și reprezintă sursa de vitamine și minerale de care organismul are nevoie. Dacă te întrebi cu ce beneficiu plusează aceste băuturi asupra sănătății e important să ții cont că sucurile “Nu din concentrat” conțin 100% suc, fără a fi recompuse dintr-un procent de concentrat la care să se adauge apă, aditiv alimentar pentru a asigura culoarea, ȋndulcitor si conservant cum ar fi vitamina C.

Cum bine știm, găsim pe piață o mulțime de sortimente de sucuri sub denumirea de “naturale”. Din păcate, noțiunea de “natural” nu este definită din punct de vedere legislativ iar eticheta de 100% natural nu înseamnă neaparat o garanție a calității. Ca să ne asigurăm că ceea ce alegem să consumăm este într-adevăr benefic și aduce acele plusuri organisului la care ne așteptăm, este indicat să citim eticheta produselor înainte de achiziție. Sucul „care nu este din concentrat” este îmbuteliat imediat după recoltare sau depozitat pentru îmbuteliere ulterioară, si are mentiunea “NFC” (Not from concentrate) pe eticheta. Dacă are menţiunea „din concentrat” este de ținut cont faptul că în cazul acela, apa este îndepărtată din sucul proaspăt stors în ţara de producţie în condiţii de vid. Concentratul este apoi transformat în suc de fructe prin reconstituirea cu apă. Sucurile “Nu din concentrat” plusează cu o gamă ridicată de nutrienți, minerale, vitamine și compuși bioactivi, datorită procesului de creare. Aceste sucuri se bucură de o cantitate mare de vitamine și enzime.

La capitolul proces, un alt aspect extrem de important este ca producătorii de sucuri “Nu din concentrat” să se asigure că fructele folosite pentru producție sunt coapte, atent selectate și curățate corespunzător. La sucurile “Nu din concentrat”, fructul este stors cu o presa pneumatică, sucul este extras si apoi ambalat. Acest proces este de obicei efectuat într-un mediu steril pentru a ajuta la depozitare și la termenul de valabilitate. Te-am convins măcar să guști sucurile “Nu din concentrat”?
În procesul de creație a sucurilor “Nu din concentrat”, se utilizează cea mai mică cantitate de procesare pentru a păstra pe cât posibil caracteristicile originale ale fructelor neprocesate și se îndepărtează doar pulpa, coaja și semințele.

Nici la capitolul gust nu se stau mai prejos sucurile “Nu din concentrat” – pentru a obține o aromă mai pronunțată, unii producători de sucuri adaugă extract din coajă. Prin urmare, sucurile “Nu din concentrat” au gustul fructelor de odinioară, de care îți era dor.
Produsele de suc “Nu din concentrat” sunt produse printr-un proces de pasteurizare strict controlat pentru a minimiza posibilitatea expunerii sucului la căldură. Sucurile “Nu din concentrat” nu conțin conservanți, adaos de apă sau zahăr. Căldura excesivă va duce la formarea aromelor gătite și va duce la modificări nedorite ale componentelor aromatice fine. O aprovizionare a sucului “Nu din concentrat”, pe tot parcursul anului este posibilă deoarece o cantitate mare de suc poate fi depozitată folosind diverse tehnologii de depozitare. De obicei se folosesc pungi aseptice și depozitare în vrac în curți de rezervoare, sisteme cu butoaie și cutie și depozitare înghețată.

Caracteristicile sucului “Nu din concentrat”:

   1. Personalizare: 20 tone/D – 1500 tone/D disponibile.
   2. Tehnologia avansată asigură un randament ridicat, iar producția de suc este de până la 97 la sută.
   3. Evaporare la temperatură scăzută, rezultând o calitate îmbunătățită a produselor.
   4. Fără adaos de zahăr, apă, conservanți, coloranți etc

De ce să alegi consumul sucului “Nu din concentrat”?

Sucurile “Nu din concentrat” reprezintă o sursă pură de energie & vitaminizare. Iar gustul… ireal! Fiind obţinute prin presare directă, nu din concentrat, au aroma pronunțată a fructelor abia culese, stoarse proaspete. Alegerea oricărui băutor de lichide sănătoase sunt sucurile “Nu din concentrat”!

Prioritizează-ți sănătatea și bucură-te de viață inteligent prin consumul regulat al sucurilor “Nu din concentrat”!